Vizita de stat a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, în Republica Turcia

21 martie 2016 | Turcia

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22 - 24 martie a.c., o vizită de stat în Republica Turcia, la Istanbul şi Ankara.

La Istanbul, Președintele României va avea o întrevedere cu Guvernatorul provinciei, domnul Vasip Şahin şi cu Primarul oraşului, domnul Kadir Topbaş, precum şi o întâlnire cu diaspora românească.

Miercuri, 23 martie a.c., la Ankara, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, se va întâlni cu Preşedintele Republicii Turcia, domnul Recep Tayyip Erdoğan.

Programul vizitei va cuprinde şi întrevederi cu Preşedintele Marii Adunări Naţionale, domnul İsmail Kahraman, precum şi cu Prim-ministrul turc, domnul Ahmet Davutoğlu.

Obiectivul general al vizitei Preşedintelui Iohannis vizează consolidarea cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia, semnat în anul 2011. În cadrul discuțiilor oficiale vor fi abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internaţionale şi de securitate, precum cooperarea economică, colaborarea în cadrul NATO și în domeniul militar, aspecte privind dialogul UE-Turcia, cu accent pe problemele migrației.