Mesaj de condoleanțe transmis Președintelui Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck, în urma încetării din viață a fostului Președinte al Republicii Federale Germania, Roman Herzog

10 ianuarie 2017

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 10 ianuarie a.c., un mesaj de condoleanțe Președintelui Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck, în urma încetării din viață a fostului Președinte al Republicii Federale Germania, Roman Herzog.

„În aceste momente triste, doresc să transmit, în numele poporului român și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate, precum și întregului popor german.

Roman Herzog, primul Președinte ales al Germaniei reunificate, a fost o personalitate remarcabilă, un avocat neînfricat al reformei economice într-o perioadă de stagnare și un promotor al reconcilierii istorice.

În relația bilaterală, a fost primul Președinte al Germaniei reunificate care a vizitat România post-decembristă în 1995, devenind din același an membru al Academiei Române.”, se arată în mesajul Președintelui României.