Decrete de decorare semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

16 Octombrie 2018

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat următoarele decrete de decorare, cu ocazia vizitei de stat în Italia:

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepţională avută la dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie româno-italiene, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce doamnei Laura Mattarella și domnului Ugo Zampetti, secretar general al Preşedinţiei Republicii.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie româno-italiene, Președintele Klaus Iohannis a conferit:

• Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce, cu însemn pentru civili, domnului Gianfranco Astori, Consilier al Președintelui Republicii pentru Informație; doamnei Ambasador Elisabetta Belloni, Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe și al Cooperării Internaționale; domnului Ambasador Pietro Benassi, Consilier Diplomatic al Președintelui Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene; domnului Ministru Plenipotențiar Giuseppe Maria Buccino Grimaldi, Director General pentru Uniunea Europeană în Ministerul Afacerilor Externe și al Cooperării Internaționale; domnului Daniele Cabras, Consilier parlamentar al Președintelui Republicii, Director al Oficiului Secretariatului General; doamnei Ambasador Emanuela D’Alessandro, Consilier al Președintelui Republicii, Director al Oficiului pentru Afaceri Diplomatice; domnului Marco Giungi, Ambasador al Republicii Italiene în România; domnului Giovanni Grasso, Consilier al Președintelui Republicii, Director al Oficiului pentru Presă și Comunicare; domnului Ambasador Riccardo Guariglia, Șeful de Cabinet al Ministrului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale; domnului Simone Guerrini, Consilier al Președintelui Republicii, Director al Oficiului Secretariatului Președintelui, și domnului Ministru Plenipotenţiar Inigo Lambertini, Șeful Ceremonialului Diplomatic al Republicii Italiene;
  • Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce, cu însemn pentru militari, domnului General de Flotilă Aeriană Roberto Corsini, Consilier al Președintelui Republicii, Director al Oficiului pentru Afaceri Militare și Secretariatul Consiliului Suprem al Apărării, și domnului General Rolando Mosca Moschini, Consilier al Președintelui Republicii pentru Afacerile Consiliului Suprem al Apărării și Secretar al Consiliului Suprem al Apărării;
  • Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru civili, domnului Ministru Plenipotenţiar Francesco Di Nitto, Consilier Diplomatic Adjunct al Președintelui Republicii; doamnei Cinzia Raimondi, Șeful Serviciului Ceremonial al Președinției Republicii, și domnului Ministru Plenipotenţiar Stefano Zanini, Șef adjunct al Ceremonialului Diplomatic al Republicii Italiene;
  • Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, cu însemn pentru civili, domnului Jacopo Albergoni, Șeful Oficiului vizite din Ministerul Afacerilor Externe și al Cooperării Internaționale, și domnului Carmelo Maria Barbera, Oficiul pentru Afaceri Diplomatice al Președinției Republicii.