Angajamente

Proiectul de țară al Președintelui Klaus Iohannis

Proiectul de țară al Președintelui Klaus Iohannis este al unei Românii europene, moderne și prospere. Este drumul pe care ţara noastră va trebui să-l parcurgă pentru a oferi cetățenilor siguranţă şi prosperitate. Astăzi, mai mult decât oricând, românii au nevoie de o viziune integratoare, pe termen lung, nu una a intereselor politice de moment.

Din acest motiv, Președintele României consideră că un astfel de demers poate fi conturat numai prin consens și pus în slujba unui obiectiv care să-i unească pe cetățenii acestei țări. Proiectul de țară va reprezenta efortul colectiv al unei naţiuni determinate să-şi atingă adevăratul potențial și va fi dedicat totodată generațiilor viitoare, care se vor bucura de o Românie mai puternică și demnă.

O Comisie Prezidențială a fost creată pentru a elabora Proiectul de țară, scopul acesteia fiind de a dezbate și a trasa direcții de dezvoltare și de modernizare a României, precum și de a elabora un document politic, programatic, care să întrunească consensul partidelor și formațiunilor politice parlamentare.

Comisia, condusă de Consilierii Prezidențiali Cosmin Marinescu și Leonard Orban, este alcătuită din 24 de membri, persoane independente și reprezentanți ai partidelor și formațiunilor politice parlamentare. În urma elaborării, de către Comisie, a primei forme a Proiectului de țară, acesta va fi pus în dezbatere publică şi adaptat în funcţie de rezultatul consultării cu societatea civilă și cu partenerii instituționali. Ulterior, documentul strategic va fi asumat și din punct de vedere politic.

Decizia înființării Comisiei Prezidențiale privind Proiectul de țară

Regulamentul de organizare și funcționare al Comisiei Prezidențiale privind Proiectul de țară

Componența Comisiei Prezidențiale privind Proiectul de țară

Grupurile de lucru din cadrul Comisiei Prezidențile privind Proiectul de țară