Gheorghe Angelescu

Consilier de Stat - Cancelaria Ordinelor

Gheorghe Angelescu (n. 1961) este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. În anul 2002 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, seria a XI-a.

În perioada 1986-1992 a lucrat ca inginer stagiar la I. M. Câmpina, inginer proiectant la FAUR S.A. şi inginer de marketing la I.I.R.U.C. S.A. Începând cu 1992 a ocupat succesiv funcţiile de ministru al Tineretului şi Sportului, secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister şi consilier al Primului-ministru (1994). Din vara anului 1994 şi până în 1997 a ocupat funcţia de secretar I în cadrul Ambasadei României în Italia. Revenit în ţară, a ocupat funcţia de director al direcţiei organizare din cadrul Departamentului Organizatoric al Partidului Democrației Sociale din România. În decembrie 2000, este numit consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, coordonând Compartimentul Cancelaria Ordinelor.

Este membru al Asociaţiei „România în Lume” şi membru fondator al Fundaţiei „Secolul XXI”.

A fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (2002), Ofiţer (2009) şi Comandor (2014). Deţine Ordinul Coroanei în grad de Comandor (2009), acordat de Regele Albert al II-lea al belgienilor, Ordinul „Pro Melito Melitensi” în grad de Comandor (2013), conferit de către ASR Fra’ Matthew Festing, principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar Ospitalier al Sf. Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi de Malta, precum şi Emblema de Onoare a Armatei României (2010).

Gheorghe Angelescu a fost numit Consilier de Stat pe 21 decembrie 2000.

Departament: Cancelaria Ordinelor

Declarație de avere: 

Declarație de interese: