Prima pagină | Căutare |
Arhivă | Contact | Hartă site
Ultima actualizare 18.12.2014
 

 

     


COMUNICAT DE PRESĂ
(1 decembrie 2014)
Ref.: Discursul președintelui Romāniei, domnul Traian Băsescu, la recepţia oferită cu prilejul Zilei Naţionale a Romāniei
Preşedintele Romāniei, domnul Traian Băsescu, a susţinut luni, 1 decembrie a.c., un discurs la recepţia oferită cu prilejul Zilei Naţionale a Romāniei la Palatul Cotroceni.

Vă prezentăm discursul susţinut de şeful statului:

„Doamnelor şi domnilor,
Dragi romāni,

Ziua Naţională a Romāniei, este o sărbătoare cu numeroase momente simbolice. Cu atāt mai mult īn acest an cānd ziua naţională are loc īn ajunul sărbătoririi a 25 de ani de la prăbuşirea comunismului şi a reluării modernizării ţării prin integrarea sa īn spaţiul firesc de dezvoltare, īn spaţiu de valori al democraţiilor occidentale.

La 1 decembrie 1918, se īnfăptuia Romānia Mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei şi a Bucovinei la Romānia. Nu am fi trăit probabil niciodată acest moment fără existenţa unor bărbaţi de stat vizionari precum premierul Ion I.C.Brătianu, Regele Ferdinand Īntregitorul sau generalii romāni care au condus marile bătălii ale unirii din Primul Război Mondial la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz. 1 Decembrie 1918 este punctul de referinţă īn veacuri al reunirii tuturor romānilor īn acelaşi stat.

Istoria din     >>>
Preşedintele Romāniei,
Traian Băsescu

Galerie foto

18 decembrie 2014 - participare la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei
>>>
18 decembrie 2014 - declarație de presă īnaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei
>>>
17 decembrie 2014 - ceremonia de depunere a jurămāntului de īnvestitură īn funcţie a unor membri ai Guvernului Romāniei
>>>

Galerie foto

INFORMATII UTILE
     
 
 


 
Nr. vizitatori
5.508.357
din 21 dec. 2004
Pentru orice problema legata de functionarea acestui site va rugam contactati webmasterul