Prima pagină | Căutare |
Arhivă | Contact | Hartă site
Ultima actualizare 29.11.2015
 

 

     

Comunicat de presă
(18 iunie 2013)

Ref.: Primirea de către preşedintele Romāniei, domnul Traian Băsescu, a directorului CIA, domnul John O. Brennan

Preşedintele Romāniei, domnul Traian Băsescu, l-a primit marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe directorul CIA, domnul John O. Brennan.

Īn cadrul īntrevederii, președintele Romāniei, domnul Traian Băsescu, și directorul CIA, domnul John O. Brennan, au abordat o serie de teme de interes pentru Romānia și Statele Unite ale Americii, printre care teme cu privire la probleme de securitate generate de Primăvara Arabă, situația din Orientul Mijlociu și situația de securitate din Afganistan. De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu și domnul John O. Brennan au făcut o analiză asupra creșterii nivelului de securitate ca efect al Acordului dintre Romānia și Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare īmpotriva rachetelor balistice al SUA īn Romānia.

Directorul CIA, domnul John O. Brennan, a ținut să aprecieze, īn mod special, nivelul de cooperare dintre instituțiile de securitate din cele două state, precum și profesionalismul serviciilor de informații romānești și schimbul de informații și analizele care stau la baza deciziilor īn cadrul NATO, dar și īn relația bilaterală dintre Romānia și Statele Unite ale Americii. Domnul John O. Brennan a mulțumit, totodată, pentru contribuțiile comunității de informații din Romānia īn ceea ce privește sprijinul acordat Statelor Unite ale Americii īn lupta īmpotriva terorismului, combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa securității globale.

Departamentul de Comunicare Publică
18 Iunie 2013

Înapoi

     
 
 


 
Nr. vizitatori
6.199.464
din 21 dec. 2004
Pentru orice problema legata de functionarea acestui site va rugam contactati webmasterul